U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Grip ’n dip Trend dippers

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • ½ verpakking Aviko Grip ’n Dip (à 600 g)


Voor de hummus van avocado:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 1 limoen
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 takje dille
  • 1 tl geroosterd sesamzaad
  • Staafmixer


Voor de gochujang-dip:

  • 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta, o.a. toko en grotere supermarkten)
  • 1½ el rijstazijn
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 1 cm gemberwortel
  • Rasp


Voor de koffie-barbecuesaus:

  • 2 tl oploskoffie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 100 ml tomatenketchup

Bereiding:

Avocado hummus

  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil.
  • Pureer met de staafmixer het avocadovruchtvlees met de tahin, het sap van de limoen en voldoende water tot een dikke romige dip. Breng op smaak met de komijn, zout en peper.
  • Schep de hummus in een schaaltje Bestrooi met topjes dille en het sesamzaad.

Gochujang-dip

  • Meng de gochujang met de rijstazijn, de gembersiroop en de sesamolie. Voeg naar eigen smaak extra gembersiroop of rijstazijn toe.
  • Schil de gemberwortel en rasp fijn. Meng de geraspte gember door de dip en schep in een schaaltje.

Koffie-barbecuesaus

      • Los de koffie op in ½ eetlepel heet water en laat afkoelen. Rasp intussen de ui grof.
      • Meng de ui met de wijnazijn, de basterdsuiker en de paprikapoeder door de tomatenketchup. Voeg de opgeloste koffie toe.
      • Breng op smaak met zout en peper en schep in een schaaltje.

 

    • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de friet op een plank of schaal en zet er de dips bij.
    • Tip: Bestrooi de avocado hummus met geroosterde chilivlokken voor een pittig accent.
    • Tip: Garneer de gochujang-dip met verse koriander.
    • Variatietip: Vervang de opgeloste koffie door 1 el miso (gefermenteerde sojapasta) voor miso-barbecuesaus. Ook miso zorgt voor een extra hartig en al even trendy smaakaccent.

Benodigd product